Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ШЕПЕТІВКА. В обителі Різдва Богородиці були піднесені молитви за мир в Україні

26 серпня, у день вшанування «Семистрільної» ікони Божої Матері, єпископ Шепетівський і Славутський Діонісій звершив Божественну літургію у Свято-Різдво-Богородичному Городищенському чоловічому монастирі.
Владиці співслужили: благочинний Славутського округу прот.Петро Мельничук, благочинний Шепетівського округу архім.Питирим (Пилипчук), благочинний Полонського округу прот.Іоанн Ткачук, благочинний Білогірського округу прот.Олександр Теравський, благочинний Теофіпольського округу прот.Сергій Філик, духівник єпархії прот.Григорій Білешко, духовенство обителі та єпархії.
Під час богослужіння правлячий архієрей нагородив кліриків єпархії священницькими нагородами: прот.Іоанна Хавруся правом носіння хреста з прикрасами та іерея Олександра Сергеєва звів у сан протоієрея.
По завершенні літургії відбулась хресна хода навколо обителі, після якої священноархімандрит монастиря єпископ Діонісій звернувся з вітальним словом до духовенства, братії та вірян. Насамкінець архіпастир закликав усіх до щоденної молитви за мир між собою і мир у нашій країні та надав своє архіпастирське благословення.