Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій освятив храм

26 серпня, в день віддання свята Преображення, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій на запрошення церковної громади села Осницьк Рокитнівського району Полісся прибув до парафії для освячення новозбудованого храму на честь Святої Трійці. Владиці митрополиту співслужило багаточисельне духовенство єпархії.
За благословенням Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України владика заклав мощі у хрестовину святого Престолу. Після освячення храму була звершена Божественна Літургія, під час котрої, після читання святого Письма Євангелія владика виголосив проповідь, в котрій, зокрема, сказав: «Сьогодні освящається новозбудований храм на потребу вірним і на спасіння душ».
Після богослужіння владика подякував протоієрею Іосифу Петрущаку за труди по будівництву святині та представив новопризначеного настоятеля – священика Андрія Пілата, також, архіпастир висловив слова вдячності благодійникам за сприяння по будівництву храму та відзначив їх церковними нагородами. Богослужіння закінчилось многоліттям.