Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Паломництво до Почаєва дітей із недільної школи

«Усі дороги ведуть до Почаєва» – саме так можна узагальнити паломницькі маршрути вірян із західної України і не тільки. Адже Почаївська Лавра вже такий довгий час є духовним магнітом, який притягує душі грішних і праведних своєю невичерпною благодаттю. Цими днями прагнення до молитовного спілкування привело до святині і дітей із недільної школи Свято-Покровського храму с. В. Омеляна, які разом з настоятелем Іоанном Дячуком   відвідали Почаївську лавру.

Немов із картини Шевченка, величний як і понад сотню років тому, Золотоверхий Успенський храм зустрів вісімнадцять чистих і відкритих дитячих сердець. В ході екскурсії Протоієрей Іоанн повідав своїм вихованцям  історію створення Почаївської Лаври та про святині, які вона зберігає, а також розповів як  Почаївська ікона Божої Матері потрапила в святу обитель,  та  про багато чудес, які пов’язані з цією іконою. Діти мали змогу приклонитися до відбитку стопи Божої Матері   і помолитися біля мощей преподобних Іова та Амфілохія Почаївських. Цікаво і пізнавально було потрапити до печери, де колись молився і сам Іов Почаївський. Радісно було спостерігати за дітьми, які з вірою та чистими серцями залазили в печеру, щоб помолитися Богу.

По від’їзду з Лаври, щасливі учні недільної школи відвідали монастир в Онишківцях, де мали змогу окунутися в святу воду джерела праведної Анни. Діти без краплини страху заходили в холодну воду, що підкреслює щирість дитячої віри.  По дорозі додому маленькі паломники потрапили іще до однієї святині західноукраїнської землі, новим місцем прибуття став Кременецький жіночий монастир. Попросивши допомоги у ікони Божої Матері «Всех скорбящих радосте», дітлахи сповнені радості і благодаті вирушили у дорогу додому.

Отак один день, проведений із священиком у православних святинях залишив у дитячій уяві низку вражень на тривалий  час… Будьте як діти!. Їхні серця відкриті до Бога.

Рівненська єпархія Української Православної Церкви