Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Митрополит Филип освятив храм у селище Воскобійники

2 липня, митрополит Полтавський і Миргородський Филип звершив чин освячення храму на честь Пророка Іллі побудованому у селищі Воскобійники Шишацького району.
Після чину освячення владика звершив першу Божественну літургію.
Митрополиту співслужили: секретар Полтавської єпархії протоієрей Михайло Волощук, благочинний Дикансько-Шишацького округу протоієрей Богдан Брянчик, а також священики Дикансько-Шишатського благочиннія.
За богослужінням, на малому вході, на честь завершення будівництва і освячення храму, протоієрей Богдан Брянчик був нагороджений правом служіння Божественної літургії з відкритими Царськими Вратами до Херувимської пісні.
Митрополит Филип привітав духовенство і прихожан з освяченням Свято-Іллїнського храму, побажав усім допомоги Божої, духовних сил і терпіння, для подальшої участі у спільній молитві і Святої Євхаристії, яка є рятівним даром Всевишнього Творця, що затверджує їм мир і братську любов.
Після закінчення богослужіння владика Филип нагородив Благодійників: орденом Ярослава Мудрого — Капленка Валерія Ілліча, орденом Князя Володимира — Наріжного Олексія Олексійовича, архієрейськими грамотами: Сергія Івановича Бражника, Олександра Романовича Криворучка, Ігоря Івановича Кириченка, та закликав на всіх Боже благословення.