Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. Вітання новообраному Предстоятелю УПЦ від Олександрійської Православної Церкви

Блаженіший Митрополите Київський і всієї України, у Христі Бозі надзвичайно улюблений і бажаний брате і співслужителю Нашої Мірності кир Онуфріє, Ваше Блаженство братньо у Господі обіймаючи, урочисто Вас вітаємо.

Приємно прозвучала Нашому слуху радісна звістка про достойне обрання Ваше на історичний Митрополичий Престол Київський і всієї України.

Обрання і прийняття Вами високих обов’язків співпадають з кризовим станом, коли нормальне політичне становище в Україні, суспільна гармонія і душевна єдність знаходяться під задушливим тиском спекулятивної воєнної риторики і войовничих дій, несумісних з достоїнством людини як такої, що створена за образом і подобою Божою.

Отже, молимося від усієї душі Пастиреначальнику Спасителю нашому Христу, щоб Він укріпив Ваше богоугодне діло у вірі і терпінні, у витримці і самопожертві, на служіння найбільш нині очікуваному, без подальшої безцільної трати часу, припиненню ворожнечі. Бажаємо від усієї душі, щоб Ви мали могутню підтримку з небес укріплюючого Вас Бога на служіння найбільш нині очікуваній непохитній єдності розбіжностей. Бажаємо від усієї душі, щоб Ви пастирствували ревнісною паствою Вашою ради істини і святості і справедливості до скорого і назавжди досягнення примирення і у Христі любові і миру.

На цьому, знову вітаючи Вас з обранням, обіймаємо Ваше Блаженство з цілуванням святковим і залишаємося улюбленим у Христі братом Вашим.

†Папа і Патріарх Олександрійський і всієї Африки
ФЕОДОР II

У Великому Граді Олександрії
13го серпня 2014