Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. 20 тон продуктів та 25.000 грн для армії України зібрали священики Волинської єпархії

Парафіяни Колківського благочиння зібрали допомогу для української армії

“У ХРАМАХ ДВЕРІ НЕ ЗАЧИНЯЛИСЯ:ЛЮДИ ВСЕ НЕСЛИ І НЕСЛИ…”
Куликовичі і Ситниця, Колки, Старосілля, Розничі, Боровичі, Грузятин, Довжиця, Годомичі. Яблунька, Рудки, Будки, Кам’януха, Новосілки, Четвертня, Чорниж, Нічогівка, Матейки, Осниця, Крсноволя, Рудники… У кожному із цих поліських сіл парафіяни місцевих храмів відгукнулися на прохання своїх духовних пастирів і поділилися із земляками, які нині служать у зоні АТО, чим тільки й могли. Протоієрей Олександр Климук, який служить у селі Куликовичі, каже: люди несли свої пожертви зі сльозами на очах і з молитвою на устах. Бо нині серед записок за здоров’я, які подають у храмах, дуже багато таких, в яких просять молитов за того чи іншого воїна. Власне і чужі люди моляться за своїх земляків, котрі стали солдатами.
Свою доброчинну акцію священики та парафіяни Колківського благочиння організували за підтримки луцького Автомайдану: його учасники і забирали зібране людьми по селах. І якщо спочатку автомайданівці готувалися об’їхати добру половину сіл за один день, то не так сталося: допомоги було зібрано так багато, що довелося робити багато рейсів. При цьому було дуже мало картоплі, бо на цьому наголошували священики, адже вона займає багато місця. Та й у зоні АТО нашим воїнам потрібно чимало інших речей. То ж приносили одяг, засоби захисту та гігієни, продукти, медикаменти. Протоієрей Олександр Білінський, настоятель храму у селищі Колки, каже, що храм не закривався три дні: люди все несли і несли допомогу. Добровільно, без повинності, з християнського милосердя і щирої поліської доброти. Отець Олександр Климук, який і став у благочинні організатором збору допомоги для української армії, також був вражений рівнем довіри парафіян, їхньою повагою до наших армійців, прагненням підтримати державу. У благочинні зібрали кілька десятків тонн продуктів, одягу та інших потрібних солдатам у зоні АТО речей. І хоча ніхто з батюшок не говорив про гроші на армію, але люди несли і їх: хто 20 гривень, а хто і 200. Таким чином зібрали 25 тисяч гривень!
– Наші люди – віруючі, вони серцем сприймають слова зі Святого Письма про те, чому треба нагодувати голодного, напоїти спраглого, дати прихисток подорожньому… Милосердя і милостиня дуже важливі для нашого спасіння. І як духовний пастир, дуже радий, що душі моїх парафіян виявилися такими відкритими для добра і співчуття, – каже отець Олександр Климук, і ці слова може повторити кожен зі священиків Колківського благочиння.
З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта у храмах Волинської єпархії УПЦ повсякчас звершується молитва за мир на українській землі. І віруючі люди, які живуть з Богом у серці, готові, як бачимо, останнім поділитися, аби цей мир настав швидше.

Наталія МАЛІМОН