Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Скорботна молитва у селі Озерце за загиблим вояком

7 серпня у селі Озерце Ківерцівського району було поховано бійця 51-ої Володимир-Волинської бригади, учасника АТО, жителя цього ж села Руслана Калуша.
Під Донецьком від кулі снайпера загинув ще один волинянин. Бійці попали у засідку. Внаслідок обстрілу загинули троє українських військових. У лікарні були доставлені десятки поранених. Свій останній нерівний бій героїчно прийняли офіцери і військовослужбовці з Волинської області.
О 11-ій годині з озерцівського будинку культури, де з загиблим прощалися рідні, близькі, знайомі та побратими, труну на руках під спів церковного хору, разом із священиком, протоієреєм Павлом Арестовичем пронесли до Свято-Покровської церкви вулицями села.
Скорбота і жаль переповнювали серця усіх, хто брав участь у чині поховання. Ніякими словами не передати біль втрати сина, батька, чоловіка. Руслану Калушу восени виповнилося б 35 років. «Ховати своїх дітей і онуків»,- такими словами зверталась безутішна мати до усіх тих, хто затіяв війну і убив її сина.
Благочинний Ківерцівського округу УПЦ настоятель Свято-Миколаївського храму митрофорний протоієрей Олександр Кондратюк разом зі священниками Ківерцівського благочиння відслужили чин поховання.
Далі похоронна процесія вирушила на кладовище. Поховали чоловіка під залпи автоматів, у супроводі державного Гімну у виконанні духового оркестру та спів “Вічная Пам’ять”.