Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт зустрівся із головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком

Керуючий Волинською єпархією митрополит Волинський і Луцький Ніфонт провів у своєму робочому кабінеті зустріч із головою Волинської облдержадміністрації Володимиром Гунчиком. Владика привітав його із призначенням на посаду голови ОДА та побажав Божого благословення на ниві нелегкого служіння волинській громаді.
Архієрей також обговорив із очільником області питання подальшої співпраці між Волинською єпархією УПЦ та Волинською облдержадміністрацією в царині благодійної діяльності та утвердженню в суспільстві духовних цінностей. Це ж стосується і підтримки часин української армії, які відстоюють територіальну цілісність нашої Держави на сході України. Особливу зокрема увагу Волинська єпархія також приділяє допомозі пораненим бійцям української армії та їх родинам, а також сім’ям українських вояків загиблих під, час конфлікту на сході України.
Митрополит Ніфонт та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик також обговорили шляхи досягнення миру у нашій Державі, недопущення політичних конфліктів та напруги в суспільстві, підтримки єдності та громадянського миру як запоруки соборності та процвітання Української Держави.
Владика Ніфонт наголосив що Українська Православна Церква завжди стояла на державницьких позиціях ствердження і підтримки незалежності і соборності нашої Держави, утвердження у суспільстві духовності і моралі.
Нині в усіх храмах нашої Церкви, в тому числі іу Волинській єпархії лунає молитва за мир в Україні та припинення конфлікту на сході нашої Держави – підкреслив владика Ніфонт.
У свою чергу голова Волинської ОДА Володимир Гунчик подякував архієрею за довгу співпрацю між Волинською єпархією та органами місцевої влади, і зауважив, що і надалі Волинська облдержадміністрація підтримуватиме усі ініціативи Церкви та допомагатиме у їх реалізації.