Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. У єпархії створено «Асоціацію православних сімей»

23 серпня, за благословенням архієпископа Іоасафа, в приміщені 9 гімназії відбулася духовно-практична конференція на тему “Здорова сім’я-здорова нація”. Тематика конференції була вибрана невипадково, оскільки одним з джерел виникнення проблем у сучасній Україні є відсутність справжнього християнського сімейного виховання дітей. Тому учасниками конференції стали батьки, діти яких брали участь у православному таборі “Стежина Добра”. Участь в конференції також взяли експертами у даній галузі, а саме: Юрій Юрійович Ліфансе, керівник київської спілки св.Егідія, Надія Миколаївна Коваленко, директор гімназії №9 та директор недільної школи, що діє при Свято-Єлизаветинському чоловічому монастирі, а також Євгенія Вікторівна Гейко, кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимир Винниченка.
Архієпископ Іоасаф розпочав діяльність конференції. У своєму вітальному слові Владика підкреслив необхідність подібних заходів, оскільки саме батьки формують перші грані світогляду своїх дітей. “ Від нашого виховання дітей залежить не лише добробут України, а і наша старість. Метою нашого зібрання є створення товариства, учасники якого б ,звершуючи справи християнського милосердя, мали б можливість навчати своїх дітей не лише словом, а головне, прикладом. Тому, згідно нашого задуму, практична діяльність такого товариства, повинна носити сімейний характер, коли діти є учасниками та свідками добрих справ, які звершують їх батьки”- підкреслив владика. Також керуючий єпархією відповів на ряд питань, які були пов’язані з викликами далеко непростого сьогодення.
Юрій Ліфансе показав короткометражний фільм про основні напрямки діяльністі товариства св.Егідія.” Молитва, вивчення Святого Письма та допомога людям похилого віку-це та діяльність, яка гуртує навколо себе однодумців зазначеного товариства. Він зазначив:” Справи милосердя – це ні що інше, як норма життя, до котрої нас закликає Христос зі сторінок Євангелія, коли каже про забезпечення їжею та одежею бідних людей. Відвідуючи літніх людей, ми намагаємося бути не лише волонтерами, а друзями, що дозволяє нам “не перегоріти”. Ми з радістю йдемо до притулку де спілкуємося з людьми похилого віку, розповідаючи та слухаючі різні життєві історії. Моя донька свій перший Новий рік святкувала з великою сім’єю друзів саме у будинку для пристарілих ”.