Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Благословіння зведеному загону рятувальників для продовження робіт з розчищення території м.Слов’янська

14 серпня відбулася ротація зведеного загону рятувальників Управління ДСНС у Кіровоградській області, які відновлюватимуть системи життєзабезпечення у звільненому від терористів Слов’янську Донецької області.
- Ви відбуваєте на Схід з метою розширення фронту робіт з розмінування територій. Ваше завдання бути обережними та кожен підозрілий предмет розцінювати як вибухонебезпечний, — про це, відряджаючи працівників пожежно-рятувальної служби, зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління Олег Мельчуцький та додав, що на повернення кожного рятувальника чекають вдома.
Зведений загін рятувальників Кіровоградщини у складі групи піротехнічних робіт та фахівця медичної служби відбув 21 липня у напрямку міста і дотепер здійснював розмінування Слов’янської ТЕС та прилеглої території. Саперами розчищено понад 50 гектарів площі та вилучено понад сто боєприпасів. Сьогодні перед фасадом Управління ДСНС відбулося освячення зведеного загону у складі п’яти співробітників групи піротехнічних робіт.
Професійні уміння рятувальників Кіровоградщини та й, взагалі, працівників Служби порятунку «101» всієї України особливо потрібні у звільнених містах. Сапери групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС Кіровоградської області мають великий досвід з розмінування, зокрема роботи по розмінуванню на території колишнього Компаніївського авіаційного полігону, на території артилерійської бази ракет і боєприпасів у Запорізькій області, ліквідовували наслідки надзвичайної ситуації на артилерійських складах у м. Лозова Харківської області.
Біля каплиці Пресвятої Богородиці обласного Управління протоієрей Євгеній Назаренко здійснив короткий молобен за всіх, хто зараз у складі різних служб захищає кордони та цілісність нашої держави на Сході України. Батюшка, звертаючись до рятувальників, побажав останнім Божого благословіння, мужності, терпіння та скорішого повернення додому. На завершення отець Євгеній, окропив всіх присутніх святою водою та благословив рятувальників на виконання складного і відповідального службового завдання.