Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Архієпископ Єфрем взяв участь у міських урочистостях напередодні свята Незалежності України

22 серпня, напередодні Дня Незалежності України, відбулися міські урочистості з нагоди державного свята біля підніжжя пам’ятнику Тарасу Шевченку, що у Центрально-Міському районі міста.
В урочистостях взяли участь виконуючий обов’язки міського голови Кривого Рогу, секретар міської ради Сергій Маляренко, заступник мера Кривого Рогу Валентина Бєрлін, голови райвиконкомів, архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем, представники підприємств та громадських організацій, студенти та школярі, небайдужі городяни. Присутні поклали живі квіти до підніжжя пам’ятника великому Кобзареві та вшанували пам’ять борців за свободу, незалежність і соборність України.
Того ж дня в Криворізькому академічному міському театрі драми та музичної комедії ім. Тараса Шевченка відбулося міське урочисте зібрання з нагоди свята.
Звертаючись до учасників зібрання, архієпископ Єфрем прикликав мешканців міста Кривого Рогу вести благочестиве та богоугодне життя, сповнене братерської любові та злагоди. Владика Єфрем зазначив: «23 роки тому народилась нова молода держава – Україна. Український народ став творцем великого історичного процесу – розбудови власної держави. Сьогодні ми також вшановуємо пам’ять борців за свободу та кращу долю, всіх тих, хто віддав і зараз віддає своє життя в ім’я вільної незалежної України. У цьому році 24 серпня припадає на неділю – день, коли віруючі православні християни збираються в храмах на богослужіння. Я прикликаю всіх вас долучитися до нашої соборної молитви за припинення ворожнечі та встановлення миру на нашій Батьківщині».