Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. На території Київського СІЗО відкрили Свято-Миколаївський храм

13 серпня, на території Київського слідчого ізолятора управління Державної пенітенціарної служби України в м. Києві та Київській області відбулося урочисте освячення новозбудованого Свято-Миколаївського храму, побудованого для задоволення духовних потреб засуджених та ув’язнених – повідомляє прес-служба Управління Державної пенітенціарної служби України.
Святковий молебень, богослужіння та обряд освячення храму здійснив Голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної служби протоієрей Віктор Яценко.
Після проведення відповідного обряду він коротко розповів присутнім про історію побудови цього Храму, благословіння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира на цю справу та меценатів, які надали допомогу у будівництві та оздобленні Свято-Миколаївського храму на території Київського слідчого ізолятора.
У вітальній промові з нагоди відкриття Храму Голова Державної пенітенціарної служби України Володимир Палагнюк зазначив, що це дійсно важлива справа, а також побажав, щоб в слідчому ізоляторі усе відбувалося з Божого благословення.
У свою чергу, начальник управління ДПтС України в м. Києві та Київській області Олександр Доробалюк також подякував усім, хто долучився до будівництва духовної святині, та висловив сподівання, що сьогоднішній день стане в історії ізолятора світлою і пам’ятною датою.
При цьому, під час спілкування із представниками засобів масової інформації він зазначив, що наявність в установі Храму є важливим фактором для переоцінки ув’язненими свого життя, сприяє їх перевихованню та поновленню в соціальному статусі. О. Доробалюк наголосив і на важливості духовного супроводу та підтримки й самих пенітенціаріїв, які виконують важливу суспільну функцію в надзвичайно складних психологічних умовах.
Самі ж засуджені та ув’язнені Київського СІЗО з особливим трепетом долучилися до урочистого заходу, процесу освячення Храму та за бажанням кожен поставив свічечку з вірою та молитвою до Бога.