Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри очолив урочистості з нагоди 20-річчя відродження Білоцерківської єпархії

1 серпня, у день пам’яті преподобного Серафима Саровського, Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Біла Церква.
Цього дня духовенство та вірні молитовно відзначили 20-річчя відродження Білоцерківської єпархії.
Його Високопреосвященству співслужили: митрополити – Овручський і Коростенський Віссаріон, Миколаївський і Очаківський Питирим, Білоцерківський і Богуславський Августин, Сарненський і Полісський Анатолій, архієпископ Луганський і Алчевський Митрофан, єпископи – Сєверодонецький і Старобільський Никодим, Львівський і Галицький Філарет, духовенство Білоцерківської єпархії.
Після Євангельського читання владика-Місцеблюститель виголосив проповідь, у якій розповів про життя та подвиги преподобного Серафима.
За богослужінням особливо молилися за упокій загиблих на Сході України.
Після відправи митрополит Онуфрій привітав керуючого Білоцерківською єпархією, духовенство, парафіян та гостей з ювілеєм та днем пам’яті преподобного Серафима Саровського.
В слові-відповідді митрополит Августин подякував Місцеблюстителю Київської митрополичої кафедри за відвідини єпархії та піднесені молитви.
Окрім цього був зачитаний вітальний лист від першого керуючого відродженої єпархії єпископа Серафима (Залізницького).
Хор Спасо-Преображенського кафедрального собору виконав святкові піснеспіви.
Парафіян, що особливо відзначилися, владика-Місцеблюститель удостоїв орденів Української Православної Церкви преподобного Нестора Літописця.
Також секретар-референт митрополита Августина протоієрей Петро Довгун був нагороджений правом носіння хреста з прикрасами.
З благословення керуючого Білоцерківською єпархією митрополита Августина, усім присутнім були вручені пам’ятні ювілейні медалі.