Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЯГОТИН. Церква сприяє духовному та фізичному становленню православної молоді

28 червня у м. Яготин відбулась зустріч місцевої молоді з благочинним Яготинського району протоієреєм Рустіком Романієм. На зустрічі були присутні апарат мерії та міський голова м. Яготин Дзюба Н.М.
Головною метою зустрічі є забезпечення спільної діяльності з вирішення питань духовного та фізичного становлення, захисту інтересів православної молоді та реалізації їх соціально корисних ініціатив.
Після мера міста до молоді звернувся протоієрей Рустік. З самого початку священник підкреслив, що молодь — це не лише теперішнє, але й далеке майбутнє нашої країни, тому її моральне виховання є стратегічною задачею держави і звичайно Церкви. «Від того, які принципи життя обере молоде покоління, який світ вони будуть створювати навколо себе: чи світ егоїзму, жорстокості і тотальної байдужості, чи світ взаємоповаги, допомоги і спільного удосконалення — залежить наше спільне майбутнє».
У своєму виступі священник торкнувся також багатьох проблем, пов’язаних з життям сучасної молоді. Зокрема, проблеми алкоголізму і наркоманії, паління і жорстокості у стосунках, підвищення кількості випадків суїциду серед молодих людей, тощо. Окремо священник торкнувся питання сімейних стосунків, які повинні бути відповідальними і чистими з самого початку.
Також у цей день пройшов велопробіг Яготинської молоді до джерела Святої Параскеви, по завершенні якого священник окропив учасників освяченою джерельної водою. Відстань з м. Яготин до джерела Святої Параскеви с. Трубівщина становить 40 км. в обидві сторони. Участь у велопробізі взяло бльзько 100 чоловік.