Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. ІІ турнір по міні-футболу на кубок Рівненської Єпархії УПЦ

14 липня, у приміщенні ДЮСШ №4 міста Рівного відбувся ІІ Православний турнір по міні-футболу на кубок єпархії УПЦ. Як і минулого разу організацією змагань займався голова єпархіального відділу катехизації та релігійної освіти настоятель Свято-Покровського храму с. Велика Омеляна протоієрей Іоанн Дячук.
Цьогоріч у турнірі приймали участь нові команди юних прихожан Свято-Михайлівського храму с. Буща та храму Різдва Богородиці села Нова Мощаниця, а також Свято-Покровського храму с. В.Омеляна, Свято-Троїцького храму с. Дермань, Свято-Георгіївського Подвір’я м. Рівне, Свято-Михайлівського храму с. Зоря, Петро-Павлівського храму м. Рівне. Загалом оргкомітет нарахував 63 спортсмени.
Нові учасники змагань показали хороший результат та захоплюючу гру. ЦФК «Кардинал» (церковна футбольна команда с. Буща) вибороли ІІІ місце в омелянських юніорів, а ЦФК «Нова Мощаниця» поступились першістю у фіналі та посіли ІІ місце. А переможцями турніру стали умілі гравці ЦФК «Зоря», які й отримали кубок Єпархії. Призерів було нагороджено бронзовими, срібними та золотими медалями, а також, усіх, хто приймав участь – почесними грамотами з благословенням Архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія.
Суддівська колегія та члени оргкомітету кращим бомбардиром визнали Ткачука Андрія, гравця ЦФК «Кардинал» (с. Буща) за 9 забитих голів та чудову техніку гри.
Організатори турніру висловлюють щирі слова вдячності за допомогу у проведенні змагань заступнику голови Рівненської федерації футболу Кучеру Олегу та директору ДЮСШ №4 Засморжуку Віталію Степановичу, адже турнір було проведено в залі, де проходять ігри Рівненської міні-футбольної команди «Кардинал» та БК «Пульсар».
Варто відмітити, що на футбольному майданчику панувала справжня спортивна дисципліна, гравці підтримували друзів по команді та суперників, як і належить справжнім православним християнам. В обличчях юних міні-футболістів можна було впізнати учасників традиційного щорічного Різдвяного концерту що проходить у МПК «Текстильник» та олімпіад серед учнів недільних шкіл «Знавці Біблії», що свідчить про активну участь молодих прихожан храмів Рівненської єпархії у житті православної общини.