Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Триває прийом документів для вступу у Волинську духовну семінарію

Духовна школа православної Волині вже традиційно приймає абітурієнтів не тільки зі свого регіону. Ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Рустик Капауз каже, що у них навчаються мешканці Рівненської, Закарпатської, Івано-Франківської, Вінницької, Хмельницької, Тернопільської – всього 12 областей України. Доводилося чути, що правлячі архієреї просять прислати їм “волинського священика – з борідкою, з косичкою”, розуміючи, що навіть зовнішній вигляд для духовного пастиря відіграє роль. Але цінують, звичайно, випускників нашої семінарії саме за богословську підготовку, за виховання у них моральних якостей, які повинні бути присутні священику, котрий має духовно опікати свою паству у суспільстві, багатому на численні виклики саме моралі.
Духовна семінарія є особливою турботою митрополита Волинського і Луцького Ніфонта. Владика, каже отець Рустик, опікується студентами по-батьківськи, але при цьому, як мудрий батько, тримає і дисципліну. Крім суто богословської підготовки студенти отримують і добрі навички для соціального служіння, адже єпархіальний інформаційно-просвітницький відділ, голова якого протоієрей Валентин Марчук, відомий у митрополії численними соціальними проектами. Бо ж духовний пастир має жити проблемами своєї парафії і не тільки: Церква нині повинна відповідати на потреби суспільства загалом. Під час навчання студенти беруть активну участь у місіонерській роботі, мають гарну практику у дитячих православних таборах та недільних школах.
Прийом заяв у Волинську духовну семінарію розпочався 1 липня і триватиме до 1 серпня. Про умови вступу можна прочитати на сайті семінарії. Вже надійшло кілька десятків заяв. Ректор семінарії протоієрей Рустик Капауз каже, що дуже малий відсоток випускників духовної школи опісля не пов’язують своє життя з Церквою. Але це, як кажуть, природний вибір, Божа воля.
Наталія МАЛІМОН