Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Українська Православна Церква доставила гуманітарну допомогу у Слов’янськ

19 і 20 липня, з благословення Місцеблюстителя Київської Митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, група священнослужителів та мирян Київської єпархії Української Православної Церкви доставила зібрану на київських парафіях гуманітарну допомогу жителям Слов’янська та Миколаївки.
Збір допомоги був організований соціальний Відділом Київської єпархії та Відділом зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви, який також організував транспортування допомоги до місця призначення. Колону з гуманітарним вантажем, яка складалася з 3 автобусів з 7 тоннами допомоги, очолив клірик Київської єпархії протоієрей Захарій Керстюк, який має досвід служіння в гарячих точках, зокрема у Лівії та Сирії.
В суботу 19 липня о 4 годині ранку після молебню священнослужителі та колона з гуманітарною допомогою вирушили від Києво-Печерської Лаври на Схід. Проїжджаючи блок-пости української армії, священнослужителі мали спілкування з українськими військовими, яким дарували молитвослови, а також передавали частину допомоги, за що солдати дякували та зустрічали групу привітно.
В неділю 20 липня, після літургії у храмі святого Олександра Невського у місті Слов’янську, київські священики продовжили роздавати допомогу. За приблизними підрахунками, протягом неповних двох днів їх перебування на Сході України, допомогу змогли отримати близько 1 500 людей.
За словами протоієрея Захарії Керстюка, привезеного вантажу не вистачило всім потребуючим, тому необхідність в допомозі мешканцям Словянська є дуже великою. Планується, що ВЗЦЗ УПЦ спільно з соціальним Відділом Київської єпархії, по мірі збору гуманітарної допомоги по парафіях Києва, організовуватиме відправку вантажів на Схід з адресною доставкою продуктів та речей першої необхідності.
У зв’язку з цим просимо людей, які готові допомогти або долучитись до організації доставки вантажів на Схід, звертатися до згаданих церковних Відділів.