Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Українська Православна Церква доставила гуманітарну допомогу людям, які опинилися в зоні АТО

26 липня, за благословення Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія група віруючих-добровольців із Києва доставила гуманітарну допомогу у місто Миколаївка Донецької області. Увечері 25 липня, після молебню «на всяку добру справу» вони вирушили за відповідним маршрутом.
Групу очолив клірик Київської єпархії протоієрей Захарія Керстюк, який за декілька днів зібрав 23 тони всього, що конче необхідно місцевому населенню зони АТО.
Це високоякісні продукти харчування (мука та мучні вироби, крупи, хліб, консерви, солодощі, питна вода), засоби особистої гігієни, миючі засоби, одежа, пальне та, навіть, генератор. Все це було передане мешканцям Миколаївки. Зробили це через місцевого священика — настоятеля Миколаївського храму протоієрея Олександра Нечипурука.
Кількість населення міста — 15.000 чоловік. Багато хто поїхав, немало людей загинуло в результаті нещодавніх бойових дій. Активних прихожан — 70 чоловік, але в день роздачі гуманітарної допомоги до церкви їх прийшло значно більше. І кожен отримав необхідне. Багато хто цієї суботи опинився в храмовій огорожі вперше.
Перший заступник Миколаївського міського голови Ірина Флорова подякувала представникам Української Православної Церкви, пообіцяла, що привезений вантаж буде розподілений адресно, а також поділилася планами щодо відновлення нормальних умов життя в регіоні.
Учасники делегації також побували у містах Слов’янськ та селищі Семенівка — поспілкувалися з місцевими жителями та військовослужбовцями і правоохоронцями, які охороняють територію населених пунктів на блокпостах.
До речі, на кожному з них групу та вантаж пропускали на підставі супроводжувального листа, підписаного головою Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ архієпископом Луганським і Алчевським Митрофаном.
Увечері 26 липня делегація УПЦ виїхала із зони АТО, а 27-го — повернулася до Києва.
Це вже другий транш гуманітарної допомоги жителям Донбасу, що здійснюється в рамках місії «Милосердя без кордонів».