Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Духовенство Солом’янського благочиння молилося за мир в Україні

12 липня, в день пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла, з благословення Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, на виконання рішення Священного Синоду Української Православної Церкви щодо збору коштів для гуманітарної допомоги мирним жителям та постраждалим під час військового конфлікту у Донецькій та Луганській областях у Солом’янському благочинні столиці звершено молебень за мир у нашій країні.
Захід відбувся на території київського парку ім. Островського біля храму на честь Преображення Господнього.
Очолив молебень керуючий Південним київським вікаріатством, єпископ Васильківський Миколай у співслужінні благочинного Солом’янського благочиння протоієрея Ярослава Шовкеника, настоятеля храму Преображення Господнього протоієрея Сергія Дегтярьова та духовенства столиці.
Владика закликав вірян в наш складний час не бути байдужими до тих, хто потребує допомоги та надати їм посильну допомогу.
Також, владика закликав всіх і надалі посилено молитися за мир в Україні.
За участі та сприянні благочинного, отця Ярослава Шовкеника та настоятеля Преображенського храму отця Сергія Дегтярьова після молебню біля храму відбувся благодійний концерт.