Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. У спортивно-оздоровчому комплексі с.Круглик прийняли й розмістили вимушених переселенців

У спортивно-оздоровчому комплексі «Союз Православних Сил», що у селі Круглик Київської області, були прийняті і розміщені на проживання спортсмени, діти та їхні сім’ї, які вимушено переселились з Луганської та Донецької областей.
Переселенців особисто вітав голова громадської організації «Союз Православних Сил» Юрій Цікаленко, який відзначив важливу роль Православної Церкви у вихованні молоді в сучасних умовах розвитку українського суспільства. Протоієрей Діонісій Мартишин — координатор з питань церковного освіти громадської організації «Союз Православних Сил» -, виступаючи перед пресою, відзначив важливість соціального служіння всієї Церкви і кожного окремо взятого православного християнина.
Священик підкреслив, що життя суспільства і держави можна змінити тільки на рівні предметного обговорення існуючих реальних проблем людини та їх вирішення шляхом любові, милосердя, співучасті в справах ближнього. Для цього необхідні, за словами священика, потужні здорові церковні сили, здатні оздоровити не тільки церковні інституції, але й викликати до життя нові соціальні процеси в сучасному українському суспільстві.
На завершення зустрічі і духовного спілкування протоієрей Діонісій благословив спортсменів іконками преподобного Сергія, зазначивши, що в цьому році відзначається ювілей 700-річчя з дня народження преподобного Сергія, ігумена Радонезького, всієї Русі чудотворця. Голова «Союзу Православних Сил» подякував духовенству Голосіївського благочиння міста Києва за труди у справі окормління і духовно-морального виховання сучасної молоді.