Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Відбулося відкриття фотовиставки «Духовне життя очима вінницьких фотомайстрів»

24 липня, в день церковного свята рівноапостольної княгині Ольги, у вінницькому обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття фотовиставки «Духовне життя очима вінницьких фотомайстрів». Експозиція присвячена прийдешньому святкуванню чергової річниці Хрещення  Русі. Організаторами виставки, яка буде представлена з 24 липня до 17 серпня, виступили Вінницький обласний краєзнавчий музей та Вінницька єпархія Української Православної Церкви.
Увазі відвідувачів виставки представлені роботи відомих вінницьких фотомитців: Олександра Лапіна, Віктор Кравченко, заслуженого діяча мистецтв України Зорія Файна, Павла Багмута та Юрія Оліфіровича. Поруч з роботами світських майстрів на виставці також представлені фотографії церковних авторів: священика Віталія Гречко, Павла Лебедєва та прес-секретаря Вінницької єпархії Богдана Бондаря.
Крізь призму об’єктивів авторів глядачі можуть побачити незвичні ракурси відомих храмів і монастирів, зазирнути в «серце» церковних таїнств та богослужінь, пригадати основні духовні події, які відбувалися на Вінниччині впродовж останніх кількох років, стати свідками того, що православні священики і миряни вміють не лише щиро молитися, а й змістовно із користю для тіла й душі проводити своє дозвілля, займатися вихованням молодого покоління та святкувати церковні та народні свята.
Фотографії на виставці скомпоновані у 27 великих панно розміром 119х84 см. Це немовби сторінки фотокниги, яка розповідає про багатогранність духовного життя та показує його у всіх різноманітних проявах. За змістом фото зібрані в кілька груп: храми і монастирі, люди Церкви, богослужіння і молитви, церковні події, дозвілля християн. Окрема і перша сторінка фотовиставки присвячена світлої пам’яті Блаженнішому митрополиту Київському і всієї України Володимиру та перебуванню його на Вінницькій землі.
На відкритті виставки був присутній митрополит Вінницький і Барський Симеон. Після вступного слова ведучого Його Високопреосвященство привітав усіх присутніх з днем пам’яті рівноапостольної княгині Ольги та прийдешнім святом Хрещення Київської Русі та подякував авторам виставки за те, що вони висвітлюють основні церковні події та духовні аспекти життя на Вінниччині. За учать у організації виставки та таким чином розповсюдження християнської проповіді серед вінничан усі автори отримали благословенні подяки від Архієрея. Особливим подарунком для відвідувачів відкриття фотовиставки стала перша екскурсія, яку провів особисто митрополит Симеон, коментуючи кожен стенд з фотографіями.
Відвідати екскурсію можна у Вінницькому краєзнавчому музеї (вул. Соборна, 19) до 17 серпня з вівторка по неділю з 10 до 18 години.
Прес-служба Вінницької єпархії