Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Єпархія відзначила День Тезоімеництва свого архіпастиря

28 червня, пам’ять блаженного Августина, єпископа Іппонійського, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві відбулося святкове Богослужіння з нагоди дня Тезоімеництва Керуючого єпархією, митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина.
Божественну літургію очолив митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Йому співслужили митрополити: Вінницький і Барський Симеон, Білоцерківський і Богуславський Августин, архієпископи: Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Городницький Олександр, а також благочинні і духовенство єпархії та гості з інших єпархій.
Наприкінці Богослужіння митрополит Павел передав імениннику вітання Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, побажавши йому Божої допомоги і надалі так же ревно звершувати архіпастирське служіння на благо нашої Святої Церкви, Батьківщини і українського народу.
Митрополит Августин подякував митрополиту Павлу, архіпастирям, духовенству і усім вірним, що молитовно і духовно розділили з ним радість свята.
Після цього владику вітали священно- і церковнослужителі, представники влади, силових структур, освітяни, діячі культури, гості з Києва, Львова і Сєвєродонецька, вірні Білоцерківської єпархії.
З нагоди свята в Білоцерківському Будинку органної і камерної музики відбулася концертна програма за участю архієрейського хору Спасо-Преображенського кафедрального собору та Білоцерківського народного муніципального аматорського хору «Від серця до серця».