Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Митрополит Августин очолив Літургію під відкритим небом у православному таборі «Надія»

З 22 по 29 червня з благословення митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина в урочищі «Кошик» у м. Білій Церкві розташувався православний дитячий табір «Надія».
Діти разом зі священиками та православними вихователями цілий тиждень жили у лісі біля річки в наметах. Вони вивчали Закон Божий, брали участь у спортивних змаганнях, походах, вчились орієнтуватися на місцевості, проходили курси надання першої медичної допомоги, випробували себе в театральному мистецтві, вишколюючи дружність, стриманість, ввічливість, працелюбність та виховуючи патріотизм.
Два священики щодня очолювали ранкові і вечірні молитви, проводили дві духовні бесіди на теми віри і життя за Заповідями Божими, а також підтримували належний духовний стан дітей.
Дякуючи професійному досвіду та християнському духу спортивного інструктора, вихованці табору завжди були в роботі: вони або здобували бали для своїх команд, виконуючи різні табірні завдання, або вчилися грі у волейбол, фрісбі, стрільби з лука, пневматичної гвинтівка чи пістолета. Несподіванкою, навіть і для самих організаторів, став урок з альпінізму і в’язання вузлів від Ігоря Личака, професійного альпініста з Білої Церкви. Після теорії діти, а потім і дорослі з задоволенням випробували себе у цьому мистецтві. Вони піднялися на вершину скали, отримавши масу позитивних емоцій і вражень.
Вечірня програма біля вогнища була насичена духовними розповідями, театральними комічними сценками, піснями та хорошим настроєм.
29 червня табір відвідав митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, який очолив Божественну літургію у лісі під відкритим небом.
Владику зустрічали діти зі щирими вітаннями та свіжими польовими квітами. Варто зазначити, після зустрічі архіпастир сказав, що кращого букету квітів він ще не отримував.
За Богослужінням йому співслужили секретар єпархії протоієрей Михаїл Кобулей, благочинний Миронівського округу протоієрей Андрій Оленин, настоятель храму Архістратига Михаїла у с. Матюші протоієрей Петро Довгун, насельники Білоцерківського чоловічого монастиря преподобного Серафима Саровського ієромонах Димитрій (Тищенко) та архідиякон Костянтин (Гуминюк). На Літургії співав архієрейський хор Спасо-Преображенського кафедрального собору у м. Білій Церкві під керівництвом протоієрея Сергія Маркевича. Після проповіді архіпастиря на тему євангельського читання до співу архієрейського хору долучилися вихованці табору.
Після Літургії для духовенства, вихованців табору та гостей була приготовлена святкова трапеза. Далі владика провів бесіду з дітьми та подарував їм Євангелія від Марка у кольоровому оформленні. Діти, у знак подяки архіпастирю, виступили з невеличким концертом, де показали кращі свої номери, які готували на вечірніх програмах.
На завершення роботи табору відбулася рольова гра за участю дітей і батьків. Далі – підбивання підсумків, обійми, пам’ятне фото і прощання до наступної зустрічі.