Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Близько 800 дітей з лікарень та дитбудинків отримали вітання зі святом Воскресіння Христового від київських волонтерів

У дні святкування Воскресіння Христового волонтери Дитячого паломницького центру при храмі на честь безсрібників Косми і Даміана провели вітальну акцію для дітей з лікарень Києва та дитячих будинків Житомирської й Вінницької областей.
Дитяче відділення Інституту раку, Міська онкологічна лікарня, більша частина відділень Національної спеціалізованої дитячої лікарні «Охматдит» та всі відділення Київської міської клінічної туберкульозної лікарні у Пуща-Водиці — це список столичних клінік, які відвідали волонтери центру. Благословення священиків, молебні, освячення пасок, концерти, пісні, танці, клоуни, міні-зоопарки і, звичайно ж, подарунки — це далеко не повний перелік приємних сюрпризів, які отримали діти, що проходять тривале і важке лікування.
У спеціально святково прикрашеному актовому залі клініки «Охматдит» пройшов справжній концерт. Перед дітьми виступали діти — лауреати міжнародних музичних і танцювальних конкурсів. У свою чергу, пацієнти, одягнені у святкові костюми, прочитали вірші та проспівали пісні.
У дні Світлої седмиці поздоровлення і подарунки отримали 420 дітей з чотирьох спеціалізованих медичних установ. Завдяки спільним зусиллям волонтерів Паломницького центру і священнослужителів Спасо-Преображенського жіночого монастиря (село Пісковка) порадіти святу Воскресіння Христового змогли діти з Вишевицкої спеціальної школи-інтернат для розумово відсталих дітей (село Вишевичі Радомишльського району Житомирської області), дитячого будинку сімейного типу «Калинка» (село Осички Радомишльського району), Радомишльської санаторної школи для кардіологічних хворих дітей та Ладижинського інтернату для дітей-інвалідів (Вінницька область).