Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. На зібранні єпархіальної ради були підведені підсумки акцій «Підтримай українську армію» та «Серце до серця»

1 травня у Спасо-Преображенському кафедральному соборі під головуванням митрополита Вінницького і Барського Симеона відбулося чергове зібрання єпархіальної ради Вінницької єпархії. Члени єпархіальної ради доповіли архієрею про те, як на парафіях пройшов Великий піст і як віруючі зустріли свято Світлого Христового Воскресіння.
На зібранні також були підведені підсумки участі Вінницької єпархії у всеукраїнській акції «Підтримай українську армію». Кошти на армію збиралися у храмах за тиждень до свята Пасхи. Всього на збройні сили пожертвували 50 тисяч гривень. На ці кошти було придбане та передане військовим обладнання і запчастини для техніки військових частин у Калинівському та Вінницькому районах.
На саме свято Пасхи та в неділю Фомину у храмах єпархії, у рамках всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» був проведений збір коштів для лікування дітей з вадами зору. Як зауважив митрополит Симеон, незважаючи на сьогоднішні непрості економічні та соціальні умови життя, православні віруючі Вінницької єпархії пожертвували чималу суму – 80 тисяч гривень. Архієрей подякував священикам та мирянам і благословив передати слова вдячності за милосердя на усіх парафіях, які брали участь у акції.
Митрополит Симеон повідомив учасникам зібрання про те, що 13 травня о 10.00 у залі Вінницького обласного будинку профспілок відбудеться лекція професора Київської духовної академії протоієрея Олексія Добоша на тему: «Святе Письмо у пастирській практиці». 17 травня, з благословення митрополита Симеона у м. Вінниці пройде регіональний етап конкурсу знавців Святого Письма «Зерно Істини».
Наприкінці ззасідання була прийнята заява членів єпархіальних зборів щодо розповсюдження у Вінницькій області недостовірних та неправдивих відомостей дискримінаційного характеру щодо УПЦ та спроб розпалення у суспільстві ворожнечі на релігійному грунті.