Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. У єпархії відбувся міжнародний молодіжний форум

До дня Всіх святих землі Волинської 10-11 травня у Вербському монастирі поблизу Ковеля відбувся молодіжний православний форум.
У заході взяли участь понад 100 молодих людей з Волині та Білорусі.
Травневий форум у монастирі села Вербка організований для сприяння неформального молодіжного спілкування. Програма даного заходу була насиченою та різноманітною.
10 травня делегати форуму взяли участь у святковому богослужінні з нагоди свята Волинських святих у Володимир-Волинському Кафедральному соборі. Після богослужіння і хресного ходу усі вирушили у древній Вербківський монастир, що на околиці Ковеля. Тут, на монастирському острові протягом трьох днів учасники заходу жили, молилися, спілкувалися та розважалися.
У неділю молоді люди молилися в Іоанно-Предтеченському храмі, під час Божественної літургії, яку очолив організатор заходу прот. Максим Хоменко.
Після богослужіння молоді люди мали зустріч з Преосвященним єпископом Володимиром, який завітав до молоді. Владика благословив присутніх, поспілкувався та відповів на питання. “Той досвід, що ви почерпнете тут, несіть на свої парафії, свідчить красу нашої православної віри” – закликав молодих людей архієрей. Слід зазначити, що це вже четвертий подібний захід за останній рік, що організовує Володимир-Волинська єпархія.
Протягом двох днів учасники заходу брали участь у богослужінні, станційній грі – квесті, співали пісні біля вогнища, брали участь у спортивному турнірі, різноманітних майстер-класах та іграх. Тема даного заходу стосувалася психології сімейних відносин. Священик Вадим Семчук розкриваючи головну тему форуму запропонував також можливість поспілкуватися на одинці. Зважаючи на компетентність священика у питаннях психології до нього вистроїлася чимала черга.
Важливим була участь у форумі запрошених друзів з сусідньої єпархії. Серед них молодіжка з смт. Колки на чолі зі священиком Михайлом Анісімовим. Колківські друзі у кількості 40 чоловік запропонували чудову гру через яку усім прийшлося протягом трьох годин бігати по лісі, виборюючи призові місця. Також брали участь у форумі молодіжка з м. Ківерці. Хлопці та дівчата, як шанувальники екстремальної форми відпочинку як-то пінтбол чи життя у землянках, дали молоді можливість ознайомитися із зразками військової форми та зброї часів Першої та Другої світових воєн. А ще зі всіма весело та корисно проводили час друзі з міста Ковеля, Луцька, Нововолинська та делегати з усіх благочинь єпархії.
Завершальний концерт влаштували хлопці двох відомих гуртів з Луцька «Ауткрай» та «Кобзар і Ярий Кльоц». Програма патріотичного характеру запропонована відомими виконавцями є сьогодні дуже актуальною та нікого не залишила байдужим. Особливо вразили слухачів композиції на слова Тараса Григоровича Шевченка, виконані у стилі хіп-хоп.
Феєрверком емоцій, радості спілкування та дружби став нинішній форум для його учасників. Усі роз’їжджалися з сумом на сподіванням на наступну зустріч.