Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбулася зустріч митрополита Антонія з начальником управління ДПтС України

25 березня у Хмельницькому єпархіальному управлінні відбулася зустріч керуючого Хмельницькою єпархією, митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія з начальником управління ДПтС України у Хмельницькій області Тимофійом Володимировичем Якимчуком.
В ході зустрічі були обговорені нагальні питання подальшої співпраці Церкви та установ виконання покарань Хмельницької області, а також проведення Великодніх свят у пенітенціарних закладах Хмельниччини.
Піклування про засуджених завжди було властиве Церкві, і саме через храм людина йшла до каяття і духовного відродження. Яскравим прикладом небайдужого ставлення до долі такої категорії, як засуджені, є постійна турбота та молитва Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія.
Вже стало доброю традицією постійна зацікавленість Владики проведенням богослужінь в установах виконання покарань області, поповненням релігійної літератури, та його активна участь у вирішенні нагальних питань засуджених.
«Духовно – просвітницька робота в місцях позбавлення волі є важливою складовою процесу виправлення засуджених, повергнення їх до суспільства, своїх рідних та близьких. Сьогодні у всіх виправних колоніях Хмельницької області побудовані православні храми, в яких звершуються регулярні богослужіння, возноситься молитва. Де засуджені мають можливість спілкуватися з Богом, відправляти духовні потреби, звертатися до священнослужителів – своїх духівників за порадою та розрадою», — зазначив під час зустрічі Тимофій Якимчук.
«Священнослужителі сіють в душах засуджених зерна духовності, добра і злагоди, намагаються через слово зцілити душу. І це діє, адже усвідомлення примирення з Богом наповнює людину спокоєм, з’являється спрага до духовного зростання, яка допомагає витримати строк покарання, вселяє надію на щасливе майбутнє. Особливо Великодні свята породжують у душах людей чисті помисли та спонукають їх до благочинних дій. Саме в цей період хочеться творити добро, ділитися своєю любов’ю та дарувати радість. І не дарма засуджені кажуть, що у стінах храму вони забувають про те, що зараз відбувають покарання за скоєні злочини, і переконані, що завдяки вірі вони змінюються на краще. Нехай вони відчують дух свята та ненадовго забудуть, що перебувають у місцях позбавлення волі», — побажав Високопреосвященніший митрополит Антоній.
Також під час зустрічі обговорювалися і інші питання про подальшу співпрацю між Хмельницькою єпархією та обласним управління ДПтС України у Хмельницькій області.