Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МИКОЛАЇВ. Вітання Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополиту Миколаївському і Очаківському Питириму з 70-річчям від дня народження

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ ПИТИРИМУ,
МИТРОПОЛИТУ МИКОЛАЇВСЬКОМУ І ОЧАКІВСЬКОМУ

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико Питириме!

Від щирого серця вітаю Вас із 70-річним ювілеєм з дня Вашого народження!

У цей знаменний день хочу висловити Вам, дорогий Владико, слова щирої подяки за сумлінні труди на ниві Христовій. За роки своєї пастирської праці Ви заслужили глибоку повагу єпископату, духовенства та вірян.

У складні часи переслідувань Святої Церкви Ви пішли стопами свого батька в служінні Богові і людям та мужньому сповідництві віри Христової. Ми добре пам’ятаємо Ваші труди у збереженні та відбудові храмів Почаївської Лаври, де Ви несли чернечий послух, і Києво-Печерської Лаври, в якій Ви були намісником.

Звершуючи святительське служіння, Ви вже понад двадцяти років піднімаєте з руїн на належну висоту церковне життя Миколаївщини, де для багатьох стали прикладом мужності, стійкості і витримки.

Молитовно бажаю Вам і надалі всесильної допомоги Божої в охороні духовного винограднику, який насадила десниця Господня, міцного здоров’я, душевної радості, миру і любові. Нехай Всеблагий Господь завжди щедро наділяє Своєю милістю і щедротами Вас та всіх вірян Миколаївської єпархії.

Многая і благая Вам літа!

З любов’ю у Христі

ОНУФРІЙ,
МИТРОПОЛИТ ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ І БУКОВИНСЬКИЙ,
МІСЦЕБЛЮСТИТЕЛЬ КИЇВСЬКОЇ МИТРОПОЛИЧОЇ КАФЕДРИ