Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Житомирський архіпастир подарував Музею волинської ікони кілька старовинних ікон і хрест

Архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим при зустрічі із священнослужителями Волинської єпархії головою Інформаційно-просвітницького відділу протоієреєм Валентином Марчуком та головою єпархіального відділу з співпраці із Збройними силами та іншими військовими формуванням протоієреєм Олександром Мазураком, які повертались до Луцька з Криму, передав їм кілька старовинних ікон і хрест. Це – подарунок владики Музею Волинської ікони, який він обіцяв зробити перебуваючи в Луцьку під час урочистостей з нагоди Дня всіх святих Землі Волинської.

Варто зауважити, що владика Никодим свого часу був правлячим архієреєм Володимир-Волинської єпархії. «Я пам’ятаю ці часи і з любов’ю їх згадую», – підкреслив владика Никодим.

Він також подякував інформаційно-просвітницькому відділу єпархії, його голові та працівникам за допомогу у створенні православних медіапроектів на Житомирщині.

Ікони відразу ж були передані Музею через завідувача Тетяну Єлісєєву. Вона подякувала владиці Никодиму за подарунок, а священикам за ініціативу та підтримку Музею. «Волинська єпархія найбільше співпрацює з нашим Музеєм і хай Бог за вашу доброту вертає вам сторицею»,- зауважила Тетяна Миколаївна в подячному слові.