Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Архієпископ Єфрем взяв участь в заходах з нагоди 70-ї річниці визволення м. Інгульця від фашистських загарбників

4 березня місто Інгулець, яке з 2002 року входить до складу Кривого Рогу, відзначило 70-ту річницю визволення від фашистських загарбників. В урочистостях з нагоди пам’ятної дати взяли участь секретар Криворізької міської ради Маляренко С.В., архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем, голова Інгулецької районної у м. Кривому Розі ради Рижков Є.В., депутат Дніпропетровської обласної ради Веропотвелян М.П., директор Інгулецького гірничо-збагачувального комбінату Сальков О.Р., ветерани Великої Вітчизняної війни, жителі міста.

Урочистості розпочалися з відкриття Алеї Слави, де навічно в камені були вписані імена п’яти жителів Інгульця – Героїв Радянського Союзу. Після церемонії покладання квітів до пам’ятника Воїнам-визволителям міста архієпископ Єфрем звернувся до присутніх на святі ветеранів, подякувавши їм за жертовний подвиг та побажавши міцного здоров’я та миру.

У сквері поряд з меморіалом воїнам-визволителям у м. Інгульці зводиться новий православний храм на честь святих благовірних князів Бориса і Гліба, освячення якого планується восени цього року, з нагоди 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників.