Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Презентовано літературно-художнє видання для дітей з різними фізичними вадами «Відчуй сердечком» та духовну літературу для незрячих

19 березня в прес-студії “Сьогодні Мультімедіа” (вул. Борщагівська, 152 б) відбулась презентація літературно-художнього видання «Відчуй сердечком», яке має допомогти кожному з нас відчути потреби дітей з різними фізичними вадами – незрячих та слабозорих, глухих і слабочуючих, дітей з порушеннями опорно-рухового апарату.

В рамках презентації було представлено проект православного букваря шрифтом Брайля.

Учасники презентації:

Ігуменя Серафима (Шевчик) – голова Синодального відділу ЦПЦ «Церква і культура»;

протоієрей Валентин Марчук – голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ;

Людмила Вознюк – голова правління ВОДГО «Центр розвитку дитини», вчитель-дефектолог вищої категорії;

Сергій Риков – головний офтальмолог України.

Довідка:

Унікальністю видань про дітей із сенсорними порушеннями розвитку є те, що вони містять сторінки із азбукою Брайля для незрячих та дактильною азбукою для нечуючих дітей. Здорові ж діти зможуть на дотик відчути всю складність техніки читання за Брайлем, можливості спілкування за допомогою дактильної азбуки і оцінити сильні сторони незрячих та глухих ровесників.
Автор проекту – Людмила Вознюк. Книжки видано з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та митрополита Луцького і Волинського Ніфонта.
Також буде презентовано унікальну книгу-зошит-тренажер «Графо-моторні навички. Крапка-лінія-фігура», створений на численні запити батьків та педагогів, які працюють із дітьми з особливостями психофізичного розвитку. Пропонована авторами дієва система ранньої допомоги з підготовки руки до письма базується на тому, що в основі формування графо-моторних навичок дитини лежить моторний акт в тісній взаємодії із сенсорними функціями та зорово-моторними координаціями.