Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова єпархіального відділу «Церква і культура» взяв участь у вечорі, присвяченому 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка

5 березня у Березанському міському будинку культури відбувся загальноміський літературно-музичний вечір «Велич нашого народу», присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка та 170-річчю з дня його перепоховання.
У заході взяв участь настоятель Софронієвської общини, голова єпархіального відділу «Церква і культура» ієрей Олександр Клименко, котрий у своєму виступі підкреслив важливість єднання та згуртованості людей України у непрості часи, закликав до спільних молитов за добре майбутнє нашого народу, як про те писав Кобзар:

Смирітеся, молітесь Богу
І згадуйте один другого.
Свою Україну любіть.
Любіть її… Во время люте,
В остатню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.

Також він висловив свою мрію про те, що хотілось, аби надалі актуальною і доречною була лише лірика Шевченка, а не його трагічні соціально-побутові твори. Щоб трагедії минулого відійшли у небуття, а майбутнє ознаменувалося миром, любов’ю та єдністю.
Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих у дні силового протистояння на вулицях Києва.
Зі сцени звучало багато поезії у виконанні юних читців, хор ветеранів війни та праці «Вересень життя» виконав пісні на слова Тараса Шевченка під супровід духового оркестру.
На заході були присутні міський голова А.Є. Дунаєнко, заступники міського голови С.Л. Зезенько та Н.С. Іващенко, начальник управління соціального захисту населення Т.В. Божок, директори шкіл, вчителі, учні.