Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова Синодального військового відділу УПЦ підписав Звернення громадської ради при Міністерстві оборони України до особового складу військових формувань і членів їхніх родин

4 березня відбулося екстренне засідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України, проведення якого ініціював голова Синодального військового відділу УПЦ митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин (Маркевич).

Учасники засідання прийняли та підписали відповідне звернення. Пропонуємо текст:

Звернення Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України до особового складу військових формувань та їхніх родин

Ми, представники українських Церков і релігійних організацій — уповноважені за організацію душпастирської опіки серед військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань України, занепокоєні ситуацією, яка склалася в Криму та інших регіонах нашої держави.

Через свавілля керівництва Російської Федерації ми опинилися на порозі братовбивчої війни. Брат постав проти брата. Військовослужбовці російської армії і флоту сьогодні знехтували законами Божими й людськими і вказують як нам жити.

Ситуація, яка спровокована не нами, загрожує не лише стабільності і миру в Європі, але й життю і душам людей.

Ми пишаємося вашою мужністю, витримкою та честю захисника Вітчизни, яку ви виявляєте, безстрашно стримуючи загарбника.

Це — подвиг, великий подвиг перед народом, Батьківщиною і Богом!

Українські воїни!

Пам’ятайте, що з неба на вас дивляться мільйони вояків, які віддали своє життя за те, щоб сьогодні Україна була незалежна і вільна. З сивої давнини вони здобували для нас право називатися українцями. Не зганьбіть це право і ви!

Ви стоїте на своїй землі, за свій народ і країну. Моральна перевага на нашому боці. «Коли сильний збройно свій двір стереже, то в безпеці маєток його» (Євангеліє від Луки 11,21).

За цих обставин, ми — громадяни України повинні згуртуватися, підтримувати та допомагати один одному. Священнослужителі і вірні наших церков моляться за вас, ваші сім’ї, за єдність народу, за краще майбутнє держави. Божа і людська підтримка роблять нас незламними.

Нехай Всевишній дасть вам сили вистояти у цьому протистоянні, не втратити гідність і честь, адже кожному доведеться відповідати за власні вчинки перед Небесним Суддею.

Слава Богу!
Слава Україні!

04.03.2014 г.

Підписки представників конфесій, які є членами Ради

Від Української Православної Церкви документ підписав митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин (Маркевич) — голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України.