Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова комітету з біоетики та етичних питань зустрівся з головою Макарівської районної ради

21 березня, з благословення митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри, в Макарові (Київська область) відбулася зустріч голови Синодального комітету з біоетики та етичних питань УПЦ єпископа Макарівського Іларія з новообраним головою Макарівської районної ради Олександром Шутуном.
На зустрічі були присутні благочинні Макарівського та Бишівського благочинь, які також є депутатами Макарівської районної ради. Зокрема архімандрит Філарет (Єгоров), бишівський благочинний, очолює постійну комісію районної ради з питань благодійності, в ній же працює архімандрит Кирил (Білан), благочинний Макарівського церковного округу.
Єпископ Іларій побажав Олександру Миколайовичу допомоги Божої в служінні Макарівщині. Було обговорено питання подальшого духовного окормлення священнослужителями, які входять до складу комітету з біоетики, викладачів та студентів Макарівського медичного училища.
Ішлося також про спільні соціальні, благодійні та освітні проекти між кліриками Макарівського вікаріатства, очолюваного владикою, та територіальними громадами Макарівщини. Піднімалися і питання окормлення соціальних центрів Макарівського району.
Голова районної ради зазначив, що він готовий усіляко сприяти розвитку парафіяльного життя у Макарівському районі та допомагати у взаємодіях у соціальній, благодійній, освітній та виховній сферах.