Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. У Духовно-просвітницькому центрі с. Зазим’є розпочала роботу фотовиставка «Наш Афон»

З благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія у Духовно-просвітницькому центрі с. Зазим’є розпочала роботу виставка фоторобіт відомого грецького фотографа Костаса Асіміса під назвою «Наш Афон». Фотовиставка є проектом Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору УПЦ і на території Бориспільської єпархії проводиться вперше.

Світлини Костаса Асіміса присвячені історії становлення та розвитку життя монахів на Святій Горі Афон, афонським храмам, побудованим у стилі візантійської архітектури, сценам із життя мешканців Святої Гори. На виставці, крім власних фоторобіт нашого сучасника Костаса Асіміса, представлені архівні чорно-білі світлини середини XIX-початку XX століття із фондів Російського на Афоні Свято Пантелеймонового монастиря.

Перед початком заходу голова інформаційно-просвітницького відділу Бориспільскої єпархії, клірик зазимського Воскресенського храму протоієрей Анатолій Слинько з задоволенням провів цікаву історичну екскурсію для співробітників галереї «Соборна».

Відкрилася виставка у Духовно-просвітницькому центрі молитвою за спасіння України, яку очолив настоятель Воскресенського храму с. Зазим’є протоієрей Олександр Генераленко, після чого про життя Святої гори Афон розповів намісник подвор’я афонського Пантелеімонового монастиря у Києві ієромонах Олексій, який провів значну частину свого життя на Афоні.

Фотовиставка «Наш Афон» у Духовно-просвітницькому центрі с. Зазим’є діятиме до 24 березня за адресою:

Київська обл., Броварський р-н, с. Зазим’є, вул. Деснянська, 98, Воскресенський храм