Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Відбулася зустріч духовенства з відомим київським дослідником біблійної історії та учасником археологічних експедицій у Святій Землі

17 березня у концертному залі Вінницької обласної філармонії відбулася зустріч духовенства Вінницької єпархії з автором низки книг з історії Святої Землі та древньоєврейської палеографії, викладачем Київської духовної академії протоієреєм Олегом Скнарем. Зустріч проходила з благословення та за участі митрополита Вінницького і Барського Симеона у рамках оголошеного у єпархії Року Священного Писання.

Як колишній вінничанин, протоієрей Олег із задоволенням прийняв запро-шення митрополита Симеона виступити у рідному місті. Тема лекції: «Свя-щенне Писання Старого і Нового Завіту у світлі новітніх археологічних знахідок» була вибрана невипадково, адже отець Олег Скнар є учасником багатьох археологічних експедицій в Ізраїлі та Іорданії і знає, наскільки непростим, але важливим для біблійної науки є пошук археологічних артефактів. Кожна знахідка на Святій Землі допомагає у розширенні знань з Біблійної історії, відкриває її таємниці і підтверджує істинність християнського вчення.

Окрім археологічних аспектів біблійної науки протоієрей Олег Скнар, який є також спеціалістом з біблійної текстології, автором перекладів і дослідником древньоєврейських літературних пам’яток, розповів про деякі особливості перекладу тексту Біблії на сучасну мову. Священик звернув увагу і на деякі Старозавітні тексти, які свідчать про те, що ще на початку історії людства і протягом всього Старого Завіту Бог неодноразово вказував на те, що сталося набагато пізніше, — на пришестя у світ Христа Спасителя, Його смерть і славне Воскресіння.

По закінченні бесіди митрополит Симеон подякував протоієрею Олегу за чудову і надзвичайно цікаву розповідь і запросив приїхати до Вінниці з новими лекціями. Владика висловив сподівання, що такі бесіди надихнуть священиків Вінниччини ще більше спілкуватися зі своїми парафіянами на теми Священного Писання та історії Православної Церкви.