Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. СВЯТКОВЕ АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ ДО РІЗДВА ХРИСТОВОГО У МІСТІ КОСТОПІЛЬ

9 січня, на третій день Різдва Христового, керуючий Сарненсько-Поліською єпархією митрополит Анатолій на запрошення церковної громади прибув до Свято-Олександро-Невського храму міста Костопіль, де звершив Божественну Літургію. Владиці співслужили настоятель храму архімандрит Іларіон (Клебан) та духовенство району. Необхідно відмітити, що Олександро-Невський храм являється не тільки архітектурною пам’яткою, а є перлиною Поліського краю, який ніколи не закривався та функціонував у роки радянського атеїзму.
Після читання Євангелія владика звернувся до всіх присутніх зі словом повчання в якому, зокрема, сказав що : « Різдво Христове відкрило людству шлях до вічного спасіння і ми повинні бути вдячними Господу за всі Його милості та щедроти ».
По закінченню богослужіння митрополит Анатолій привітав отця настоятеля, духовенство та багаточисельних молящихся у храмі зі світлим святом Різдва Христового, побажавши мира і благополуччя, а також звершив спів різдвяних колядок.
За богослужінням молилися в.о. губернатора Рівненської обласної адміністрації А.О.Юхименко, голова Костопільської райдержадміністрації С.Є.Коваль, голова райради В.Ф.Талащук та міській голова Є.О.Денисюк.