Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Відбудований після пожежі храм у Козятинському районі отримав друге Престольне свято

Два роки тому в храмі на честь Зачаття праведної Анни, що у с. Пляхова Козятинського благочиння, була звершена перша Божественна літургія. Перед цим, майже п’ять років громада села за допомогою меценатів відбудовувала храм, знищений у страшній пожежі. Служби відбувалися у храмі в недільні та святкові дні, а у будні настоятель протоієрей Михаїл Валуєв з парафіянами продовжували роботи по оздобленню храму. Коли, нарешті, усі роботи були завершені, настав час освятити Престол храму.
Урочиста подія відбулася 19 листопада. Освячення Престолу звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон. В богослужінні взяли участь священики Козятинського району на чолі із благочинним протоієреєм Анатолієм Волохатим. На освяченому Престолі митрополит Симеон звершив Божественну літургію, після якої відбулася хресна хода навколо храму.
Архієрей звернувся до численних парафіян з повчальним словом. Владика розповів про значення події, яка відбулася цього дня. «Як при Таїнстві Хрещення немовля отримує свого Ангела Хранителя, так і сьогодні церква Зачаття праведної Анни отримала свого покровителя на небі, котрий буде піклуватися та молити Господа за всіх парафіян, котрі будуть підносити тут свої молитви».
Митрополит Симеон привітав настоятеля протоієрея Михаїла Валуєва і нагородив його відзнакою Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Серед парафіян були ктитори храму та благодійники, котрі цього святкового дня також були удостоєні церковних нагород. Зокрема Віктор Васильович Савчук був нагороджений орденом УПЦ святого благовірного князя Ярослава Мудрого, а Іван Йосипович Журавель – відзнакою Предстоятеля УПЦ. Активні парафіянки Лариса Нановська та Анна Бубнєва отримали від архієрея його благословенні грамоти.
Приємним подарунком для самого владики Симеона стало привітання від наймолодших парафіян храму – вихованців місцевої недільної школи.
День 19 листопада надовго запам’ятається усім учасникам свята і назавжди буде вписаний у історію відродженого з попелу Анно-Зачатіївського храму, для якого він стане другим престольним святом, або як кажуть у народі, «відпустом».
Прес-служба Вінницької єпархії