Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВАШИНГТОН. Предстоятель Православної Церкви в Америці приєднався до УПЦ та українського народу в скорботному спомині Голодомору

Блаженнішому Володимиру,
Митрополиту Київському і всієї України

Ваше Блаженство, дорогий Брате та Співслужителю у Христі!

80-а річниця штучного голоду в Україні, названий Голодомором, котрий забрав мільйони життів – є трагічною й болісною річницею. Від імені Православної Церкви в Америці я передаю Вашому Блаженству і українському народу наше щиросердне співчуття. Жорстокість та нелюдяність Голодомору залишили глибокі рани в українському суспільстві й пам’яті. Проте, український народ не одинокий у спомині Голодомору. Всі ті, хто цінує і шанує образ та подобу Божу в кожній людині приєднується до Вас й українського народу в скорботному спомині Голодомору.
ХХ століття дає багато прикладів зневаги до цінності життя кожної людини. Нажаль, ідолопоклонники ідеології ХХ ст. народилися в контексті Європейської Християнської цивілізації. Комуністичні та нацистські ідеології принесли в жертву мільйони життів на вівтар оманливих богів.
Це означає, що спомин терору та геноциду є не лише подією для суму та співчуття. Він є приводом для покаяння та зобов’язання до відновлення Християнських цінностей, як основи суспільства.

Ваш брат та співслужитель,

+Тихон
Архієпископ Вашингтонський,
Митрополит всієї Америки і Канади