Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт та 40 священників Волинської єпархії посадили 1025 сосен

З нагоди відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі, 25 жовтня митрополит Волинський і Луцький Ніфонт та 40 священнослужителів Волинської єпархії посадили біля села Острів, що у Ківерцівському районі Волинської області, 1025 молодих саджанців сосни. Зокрема, у посадці лісу взяли участь: особистий секретар керуючого Волинською єпархією протоієрей Валентин Марчук, ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз, благочинний Луцької районої округи протоієрей Петро Приступа, благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко, благочиний Ківерцівської округи протоієрей Олександр Кондратюк та священики цих благочинь та міста Луцька.
Владика Ніфонт розповів, що в рамках відзначення 1025-річниці хрещення Київської Русі в Україні відбувається багато духовних та соціальних заходів. Тому священнослужителі Волинської єпархії разом із лісниками вирішили посадити на честь цієї знаменної події молоді сосни у Тростянецькому лісництві. Таким чином, як зауважив архієрей, ці дерева виростуть у живий пам’ятник віри для нащадків. «Ця подія є знаковою для нас, для історії Православ’я на Волині», — наголосив владика.
«Я люблю ліс, я виріс в лісі», – сказав також митрополит, та поділився розповіддю про те, як колись зібрав 25 кілограмів грибів, продав і придбав собі кирзові чоботи, сукняний піджак, а пізніше – і годинник. Він і досі полюбляє їздити на гриби навіть із хворим коліном. Тому сьогодні він щасливий, що можна провести таку акцію і посадити ліс. Також дерева у майбутньому планують посадити біля ВДС та одного з луцьких храмів.
Перед початком роботи владика Ніфонт відслужив коротенький молебень для початку доброї справи, а потім священики із завзяттям взялися до роботи. Дерева садив сам митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, не зважаючи на поважний вік. До благородної справи долучилися і волинські журналісти.