Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт взяв участь у Міжнародній конференції «Сучасний світ і незрячі» та благословив її учасників

У Луцьку проходить VII Міжнародна науково-практична конференція «Сучасний світ і незрячі: доступність та інклюзія – нова якість життя». 24 жовтня, у відкритті конференції взяв участь митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.
Перед початком конференції, народний самодіяльний хор незрячих «Лісова пісня» виконав молитви «Отче наш», «Богородице Діво радуйся», та кант до Почаївської Богоматері «Ой зійшла зоря».
Владика Ніфонт благословив учасників конференції і наголосив, що Волинська єпархія Української Православної Церкви проводить цілеспрямовану роботу у царині служіння людям із вадами зору. «Святе Письмо каже, що Господь «умудряє сліпців». Ми щойно чули як гарно виконували ці люди духовні пісне співи, бачили, що вони мають міцну віру. Нехай Господь благословить цю конференцію, дасть мудрість в ухваленні рішень», — сказав владика.
«Багато робиться для забезпечення доступності, але ще більше треба зробити. Для людей із вадами слуху – забезпечити видимі сигнали, а із вадами зору – слухові» — наголосив голова ВОО УТОС Юрій Симончук.
У роботі конференції беруть участь делегати з України, Польщі, Росії та Грузії. Вони, зокрема, обговорюють такі теми,я к психолого-педагогічні проблеми тифлології на етапі впровадження інклюзивної освіти, правові аспекти доступності та реалії життєдіяльності людей з інвалідністю в Україні та просвітницько-виховна діяльність соціальних інституцій у формуванні активної громадянської позиції людей з інвалідністю.
«Щодо аспектів духовного служіння, благодійності, то ми – священнослужителі йдемо назустріч віруючим людям із вадами зору. В нас, зокрема діє і церковний хор незрячих, в неділю Про сліпого в храмах нашої єпархії збирають кошти для допомоги незрячим», — додав, митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.