Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИМ. Відбудеться VI Всеукраїнська молодіжна конференція голів і представників єпархіальних відділів по роботі з молоддю

З 21 по 25 жовтня в передмісті Севастополя Балаклаві (АР Крим) з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира відбудеться VI Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних молодіжних відділів та організацій. Форум проводиться Синодальним відділом УПЦ по роботі з молоддю, за сприяння Сімферопольської єпархії.
На конференцію запрошені священнослужителі та миряни, які відповідають за роботу з молоддю в єпархіях Української Православної Церкви, а також представники православних молодіжних організацій і братств.
Урочисте відкриття конференції відбудеться 21 жовтня з молебню.
За дні роботи планується обговорення підсумків діяльності Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю за 2013 рік, аналіз молодіжної роботи в єпархіях, обговорення синодальних і міжєпархіальних молодіжних проектів тощо. З презентацією діяльності виступлять координатори проектів, що діють під егідою Синодального відділу по роботі з молоддю, а також представники єпархіальних молодіжних відділів і рухів у регіонах.
Завершиться конференція Божественною літургією 25 жовтня.

***
Проведення регулярних (двічі на рік) всеукраїнських синодальних зборів по роботі з молоддю було започатковано Синодальним молодіжним відділом у квітні 2011 року.
I Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних молодіжних відділів відбулася з 11 по 13 травня в Київській єпархії у с. Войкове Згурівського району Київської області і зібрала представників 42 єпархій Української Православної Церкви.
II конференція пройшла з 26 по 29 вересня 2011 року в м. Балаклава АР Крим. Майже вдвічі зросла кількість учасників, участь у конференції взяли представники Білоруської Православної Церкви.
III конференція відбулася в період 12-16 травня 2012 року. Вона проходила також у Балаклаві і зібрала понад 120 учасників.
IV конференція пройшла восени 2012 року, з 15 по 19 жовтня, і мала більш робочий характер.
V конференція відбулася на початку літа 2013 року, 3-6 червня. Вона також була насичена більшою мірою робочими зустрічами і практичними заходами.