Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Єпископ Обухівський Іона взяв участь у відкритті Євразійської конференції Всесвітньої організації скаутського руху

4-6 жовтня в передмісті Києва Пущі Водиці відбулася Регіональна скаутська конференція Євразії Всесвітньої організації скаутського руху (BOCP/WOSM).
Благословив роботу конференції та виступив з вітальним словом до учасників голова Синодального віддлу УПЦ по роботі з молоддю вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона. Він зокрема наголосив, що скаутські принципи за своїм походженням та суттю наслідують Євангеліє з його закликом любити та служити ближньому, а один із головних скаутських законів звучить як «Бути вірними Богові». Тож, Православна Церква висловлює готовність співпрацювати зі скаутськими організаціями на шляху виховання в дітях любові до Бога і ближнього. «Ми готові долучатися до скаутського життя, залучати священнослужителів до роботи зі скаутами. Адже дуже важливо, щоб діти бачили живий приклад моральності, розуміли, що духовність — це не сухе поняття, а, власне, і є життя. І для цього дуже важливо, щоб дорослі були для дітей належним прикладом», — зазначив зокрема єпископ Іона.
У роботі конференції, що відбулася в конгресс-готелі «Пуща», взяли участь понад 120 делегатів з десятків країн світу, а також керівництво ВОСР. Україна була представлена зокрема православними священнослужителями — співробітниками Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю.
При Синодальному молодіжному відділі діє окремий напрямок роботи зі скаутськими організаціями, який очолює протоієрей Іоанн Тронько. Нещодавно було підписано договір про партнерство між керівництвом відділу та Національною організацією скаутів України (НОСУ), відповідно до якого священнослужителі Української Православної Церкви здійснюватимуть постійну духовну опіку над Національною організацією скаутів України. Також до складу Синодального молодіжного відділу нещодавно увійшла скаутська організація «Православні скаути України», якій 2013-го виповниться 8 років.

***
Україна вперше приймала Регіональну скаутську конференцію Євразії. Тема цього форуму — «Скаутинг в Євразії — рушійна сила співробітництва та змін». На меті форуму було обговорити та виробити Стратегічний план розвитку скаутського руху в Євразійському регіоні на 2014-2016 рр.
ВОСР була заснована 1926 року і на сьогодні об’єднує понад 31 млн. осіб у 162 країнах світу, які, в свою чергу, розподілені за шістьому скаутськими регіонами. Регіон Євразія — наймолодший (утворений 1996 р.). Україна приєдналася до ВОСР у 2008 році, коли рішенням 37-ї Всесвітньої скаутської конференції ВМГО «Національна організація скаутів України» було визнано повноважним представником нашої держави в світовому скаутингу.