Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НІЖИН. У Прилуках почались Іоасафовські дні

З 3 вересня і протягом усього місяця прилучани вшановуватимуть пам’ять свого небесного покровителя святителя Іоасафа, єпископа Бєлгородського, відзначивши таким чином 308-му річницю з дня його народження.
План заходів включає 56 пунктів. Переважна їх частина реалізуватиметься в школах, гімназіях, дитячих садках та позашкільних закладах. Це і виховні години та години спілкування, духовні вечори та тематичні зустрічі, усні журнали та конференції, перегляд фільмів та зустрічі зі священиками. Багато заходів заплановано у міських бібліотеках та міському краєзнавчому музеї. Виставку, присвячену святителю Іоасафу Бєлгородському, організовує Центр науково-технічної творчості молоді.
Головні урочистості пройдуть 17 вересня, в день народження Святителя. Зранку у Спасо-Преображенському соборі відбудеться святкове богослужіння. Потім священнослужителі і всі бажаючі пройдуть хресним ходом з Прилук до с. Замістя, де знаходиться церква на честь святителя Іоасафа Бєлгородського. Також буде освячено і щойно збудовану каплицю святителя Іоасафа у мікрорайоні Сорочинці. Завершиться день концертною програмою православного автора у міському Будинку культури.

За матеріалами сайту: ПІК: Події і коментарі