Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Священнослужителі єпархії подарували шкільне приладдя і портфелі дітям-сиротам, а також тим, хто виховується у багатодітних та малозабезпечених сім’ях

5 вересня, у Луцькому педагогічному коледжі, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта відбулась благодійна акція – вручення подарунків школярам – сиротам, позбавленим батьківського піклування, а також тим, які виховуються у багатодітних та малозабезпечених родинах. Шкільне приладдя та портфелики отримали 100 таких дітей з міста Луцька, Луцького, Ківерцівського та Рожищенського районів.
Ініціатором такої благодійної акції виступила Волинська єпархія Української Православної Церкви, зокрема, особисто митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. До неї також долучилась і Волинська облдержадміністрація.
Подарунки дітям вручили секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, заступник начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Валентина Загрева, та директор Луцького педагогічного коледжу Петро Бойчук.
Звертаючись до присутніх, секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук переказав присутнім,і особливо дітлахам, яким було вручено подарунки, благословення і вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта. «Хай Бог благословляє вас, бажаю вам гарно вчитись, і бути в науках такими мудрими, як премудрий Соломон», — сказав батюшка.
«Генеральна асамблея ООН цього року вперше зробила 5 вересня днем благодійності. Отож знаковим є те, що цього дня ми вручаємо вам ці подарунки. Варто зауважити, що ініціатором цього був сам наш владика митрополит Ніфонт», — зауважив, у своєму слові до присутніх голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.
«Щиро дякую від себе особисто, від усіх присутніх, нашому дорогому владиці Ніфонту», — підкреслила заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Валентина Загрева.
«Щиро бажаю вам успіхів, і серед вас, напевно є наші майбутні абітурієнти і студенти», — додав директор Луцького педколеджу Петро Бойчук.
В свою чергу секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук вручив Валентині Загреві благословенну грамоту митрополита Волинського і Луцького Ніфонта – «за щиру працю во славу Святої Церкви».
Отець Миколай Бондарук, отець Валентин Марчук, Валентина Загрева та Петро Бойчук також особисто вручили портфелики присутнім у залі першокласникам, а також власноруч вдягли їх на спини маленьким школярам.
Після вручення подарунків студенти Луцького педколеджу представили очам присутніх невеличкий концерт.
Після концерту заступник начальника управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Валентина Загрева від імені усіх присутніх ще раз подякувала митрополиту Волинському і Луцькому Ніфонту та священнослужителям Волинської єпархії за подарунки для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, тих. хто виховується у багатодітних та малозабезпечених сім’ях. А школярі, які їх отримали. Та й загалом усі присутні сказали в адресу владики три простих, і разом із тим по-християнськи змістовних слова «Спаси вас, Господи».