Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ШЕПЕТІВКА. Освячено хрести для храму в с.Малий Правутин

11 серпня у неділю в с.Малий Правутин сталася надзвичайно важлива подія – з благословення правлячого архієрея відбулося освячення надкупольних хрестів для новобудуючого храму.
На запрошення голови селянсько-фермерського господарства Андрія Остапчука прибули: благочинний Славутського округу прот. Петро Мельничук, настоятелі храмів: із Берездова – о. Петро, із Хвощівки – о. Юрій, із Гориці – о. Анатолій, із Манятина – о. Георгій, та настоятель будуючого храму о. Олександр.
Отець благочинний з духовенством звершив освячення води та освятив хрести, які невдовзі буде піднято на храм.
Отець благочинний також передав благословення владики Діонісія, який два роки тому оглядав цей будівельний майданчик і своєю молитвою та святительським благословенням благословив це місце під будівництво храму.
Отець Петро подякував голові СФГ «Світанок» А.О. Остапчуку, та настоятелю храма о. Олександру, керівникам району О.А. Несену і Л.А. Радзивилюку, всім людям, які сприяють спорудженню нового храму в Малому Правутині. Адже, багато років тут віруючі моляться в пристосованому приміщенні, а тепер у центрі села виростає духовна святиня, яка потрібна кожній людині, щоб вона тут приносила достойні плоди задля спасіння душі. Новий величний храм не тільки прикрасить село, а й розбудить духовно сплячі серця . .
І на останок отець благочинний сказав: «Ви щасливі, що маєте можливість будувати Церкву, тому що Церква завжди молиться за будівничих, жертводавців святого храму.
Прес-служба Славутського благочиння