Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Чудотворні мощі блаженної Матрони подорожують Черкаською єпархією

Блаженна Матрона Московська відноситься до сучасних сповідниць святої Православної віри, проповідуючи в роки нещадних гонінь з боку атеїстичної радянської влади. Святість її життя ще за життя була засвідчена багатьма чудесами, які не припинилися й по смерті угодниці Божої: рішенням Священного Синоду нині вона шанується в сонмі новітніх сповідників Православ’я. Щороку до її нетлінних чудотворних мощів, які спочивають у Москві, вирушають тисячі прочан з надією отримати допомогу в своїх проханнях і, як свідчать численні випадки, отримують її. І от тепер за благословенням Митрополита Черкаського і Канівського Софронія частинка мощів цієї подвижниці подорожує Черкащиною, перебуваючи в головних православних храмах.
Сьогодні вони прибули зі Шполи до Сміли. У Покровському соборі їх зустріли піднесеним церковним співом і молитвами, після чого всі бажаючі особисто вклонилися ковчегу з частинкою мощів, а також іконі, яка сяє багатьма прикрасами, що залишені вріянами на ознаку своєї подяки за допомогу в своїх проханнях.
Зазначимо, що святині перебуватимуть у Покровському храмі Сміли аж до вівторка 13 серпня: після Божественної літургії, яка правитиметься приблизно до 11.00 години, вони вирушають далі, де на них вже з нетерпінням чекають.