Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Завершився головний літній захід ГО «Православні скаути України» — всеукраїнський скаутський табір «Літні зорі-2013»

З благословення Блаженнішого Митрополита Володимира відбувся традиційний всеукраїнський скаутський табір «Літні зорі-2013». Організатором виступила громадська організація «Православні скаути України», що діє під егідою Синодального відділу Української Православної Церкви по роботі з молоддю. Духовну опіку над учасниками табору здійснювали священнослужителі — співробітники Синодального молодіжного відділу на чолі з заступником голови відділу по взаємодії зі скаутськими організаціями протоієреєм Іоанном Троньком.
Місце проведення — Черкаська область, Корсунь-Шевченківський район, на березі річки Рось між населеними пунктами Яблунівка і Виграїв.
У роботі табору, що діяв з 1 по 14 серпня, взяли участь православні скаути з усієї України та гості з інших скаутських організацій.
За два тижні було проведено: заняття з основних скаутських спеціалізацій (ТПТ, орієнтування, виживання, медицина, зв’язок, розвідництво); майстерні та гуртки (плетіння, художня майстерня, поведінка в екстремальних ситуаціях, кухарство, вогнища, театр, слідопитство, краєзнавство, флористика, журналістика, фехтування); випробування, спортивні ігри, змагання та квести, творчі вечірні програми.
Заняття та спец-курси проводили досвідчені інструктори: майстри спорту з ТПТ та спортивного орієнтування, альпінізму, працівники рятувальної служби, лікарі, психологи, соціальні працівники, вчителі, інженери, які до того ж мають розряди з туризму та гірського туризму.
Щодня для дітей різних вікових категорій проводилися заняття зі священиками. У недільні дні — двічі за час роботи табору — було звершено Божественну літургію, під час якої майже всі учасники табору сповідалися та причастилися.
Цьогорічною тематикою табору став «Сорочинський ярмарок». Стилістика – українське село 16-18 століття.