Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УЖГОРОД. Священики і бібліотекарі молилися в міському СІЗО

23 серпня в рамках Дня відкритих дверей в Ужгородському СІЗО відбувся захід, присвячений річниці Незалежності України. Провели його працівники Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Федора Потушняка.
Бібліотекарі підійшли до організації заходу, котрий, до речі, проводиться уже не вперше, креативно. Працівниками читальної зали бібліотеки був підготовлений не тільки екскурс в історію України, але й сформована підбірка віршів та цитат з української художньої літератури.
Бібліотекарі мали на меті посприяти розвивитку у неповнолітніх затриманих почуття патріотизму та національної гідності.
Також бібліотекарі разом з затриманими та їх рідними і близькими відвідали храм на честь мучениці Анастасії Узорешительниці, що знаходиться на території СІЗО, де булопроведеноБогослужіння. Службу очолив духівник Свято-Марії-Магдалинського жіночого монастиря села Зарічово, що на Перечинщиніі, архімандрит Миколай (Шестак). Після служби в актовому залі працівники бібліотеки Євгенія Напуда, Лариса Філіп та Анастасія Біган провели історичну вікторину, що включала в себе питання не лише з історії України, а й з географії, культури України та подій сучасності.