Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. В селі Козуби Новосанжарського району відбулось освячення каплиці Архістратига Божого Михаїла

23 серпня в селі Козуби Новосанжарського району відбулось освячення каплиці на честь Архістратига Божого Михаїла. Освячення очолив, за благословенням митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, благочинний Полтавського міського округу протоієрей Іоанн Корнієнко у співслужінні благочинного Новосанжарського округу протоієрея Ярослава Михайлика та духовенства благочиння. По завершенні молитви каплиця була окроплена свяченою водою.
Після цього отець Іоанн звернувся до присутніх зі словами вітання від імені владики Филипа та в благословення за труди понесені на спорудженні каплиці вручив Архієрейську грамоту голові місцевого фермерського господарства «Козубівське» Михайлу Васильовичу Васюті. Разом з цим священик передав від владики ікону Святителя Миколая Чудотворця для молитовного поклоніння у каплиці.
Після урочистого освячення каплиці по запрошенню голови Новосанжарської державної адміністрації Сергія Миколайовича Шовкопляса отець Іоанн Корнієнко взяв участь в святковому концерті присвяченому Дню незалежності України в Нових Санжарах, де привітав присутніх з Державним святом від імені владики.